Corona uitstel naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete

Corona coronavirus covid-19

Corona uitstel naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete

In een actueel bericht van 25 mei 2020 geeft de Belastingdienst aan dat ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling wegens de coronacrisis hebben aangevraagd dit alsnog kunnen doen.

Aanleiding is dat veel ondernemers de komende dagen een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte ontvangen. Dit aantal ligt vanwege de coronacrisis hoger dan normaal.

Na ontvangst van de naheffingsaanslag kunnen ondernemers alsnog bijzonder uitstel voor 3 maanden aanvragen. De Belastingdienst vernietigt dan de opgelegde betaalverzuimboete. De boete hoeft dan dus niet betaald te worden en er hoeft ook geen bezwaar tegen te worden gemaakt.

Belastingdienst

Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete

25-05-2020

De komende dagen ontvangen veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte. Vanwege de coronacrisis ligt dit aantal hoger dan normaal. Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.

De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. Deze boete hoeft niet betaald te worden en er hoeft ook geen bezwaar te worden gemaakt.

Als u al bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd en nu een nieuwe aanslag ontvangt met daarop een boete, dan hoeft u deze uiteraard ook niet te betalen.

Kijk op Coronacrisis: belastingmaatregelen voor ondernemers en werkgevers voor  meer informatie en het online aanvragen van bijzonder uitstel.

Belastingdienst Actueel