Gratis webinar btw e-commerce voor webshop-ondernemers op 20 april

Webinar gratis online cursus

Gratis webinar btw e-commerce voor webshop-ondernemers op 20 april

In een actueel bericht van 13 april 2021 kondigt de Belastingdienst een gratis webinar aan over de nieuwe btw-regels met betrekking tot e-commerce gericht op webshop-ondernemers.

Bent u een Nederlandse ondernemer met een webshop? En verkoopt u goederen aan klanten die geen btw-aangifte hoeven te doen in andere landen van de Europese Unie (EU)? Zoals particulieren? Dan krijgt u vanaf 1 juli 2021 te maken met de nieuwe EU btw-regels voor e-commerce. Daarom organiseert de Belastingdienst op 20 april een webinar over de nieuwe regels en wat ze voor u betekenen.

Meer informatie

Inschrijven webinar

Het gratis webinar vindt plaats op dinsdag 20 april vanaf 19 uur (inschrijven).

Belastingdienst

20 april: gratis webinar btw e-commerce voor webshop-ondernemers

Bent u een Nederlandse ondernemer met een webshop? En verkoopt u goederen aan klanten die geen btw-aangifte hoeven te doen in andere landen van de Europese Unie (EU)? Zoals particulieren? Dan krijgt u vanaf 1 juli 2021 te maken met de nieuwe EU btw-regels voor e-commerce. Daarom organiseren wij op 20 april een webinar over de nieuwe regels en wat ze voor u betekenen.

Btw betalen in land van uw klant

Nu berekent u over uw verkopen mogelijk de Nederlandse btw. Vanaf 1 juli moet u meestal het btw-tarief berekenen van de EU-landen waar het vervoer van uw goederen eindigt: over het algemeen het land van uw klant. U moet zich dan aanmelden bij de belastingdiensten van die landen. En u doet de btw-aangifte van die landen. Om dit te voorkomen, komt er vanaf 1 juli een nieuw éénloketsysteem. Daarmee handelt u in 1 btw-melding uw aangifte en betalingen over deze verkopen af voor alle EU-landen. Via het éénloketsysteem kunt u deelnemen aan:

  • de Unieregeling voor goederen die al binnen de EU zijn
  • de Invoerregeling voor goederen van buiten de EU

Inschrijven webinar

Het webinar ‘Btw e-commerce voor webshop ondernemers’ is op dinsdag 20 april van 19.00 tot 20.30 uur. U kunt zich nu inschrijven voor het webinar. Deelname is gratis.

Belastingdienst actueel